Geschiedenis

De badmintonvereniging Shuttle’74 in Ter Aar (nabij Alphen a/d Rijn) is op 23 maart 1974 opgericht door Theo Teunissen, Ton Suêr en Ton Reedijk. Dit jaar vieren wij dan ook ons 50 jarig jubileum en daar zijn we best trots op.

In 1974 en de jaren ervoor kon alleen buiten in de wei worden gebadmintond. Er woonden in Ter Aar wel een aantal enthousiaste badmintonners, maar die reden naar andere verenigingen in de omtrek om daar het spel badminton te spelen. In die tijd was er sprake van de bouw van een sporthal "De Wip". De toenmalige wethouder, die het sporten in het algemeen promootte, kwam in contact met Theo Teunissen die bereid was een vereniging te starten. Met een aantal medespelers vormde hij het eerste bestuur, t.w.: Theo Teunissen (voorzitter), Ton Suêr en Ton Reedijk.

Door huis aan huis reclame ontstond er al gauw een vereniging van 40 leden. Zij moesten wel eerst in Nieuwveen spelen omdat de bouw van de sporthal "De Wip" nog niet gestart was. In 1976 opende sporthal "de Wip" zijn deuren, en breidde de vereniging al gauw uit naar 100 leden. In 1977 speelden deze vereniging voor het eerst mee in de districtscompetitie.

Omdat het aanbod van jeugd steeds groter werd, ontstond er onder leiding van Hugo Wassenaar, Jaap Zevenhoven en Beer Heitinga een jeugdafdeling. Helaas is de animo onder de jeugd flink teruggelopen en is de minimumleeftijd gesteld op 18 jaar.

Vanaf september 1988 tot juni 2021 speelden we in sporthal "De Vlinder" in Ter Aar.
Vanaf september 2021 zijn we begonnen in de splinternieuwe sporthal De Vaart. De sporthal bevindt zich in het IKC gebouw en heeft ook een gezellige bar en vergaderzalen. Sinds die tijd hebben wij een redelijk constante bezetting van zo’n 25 seniorleden.

En nu staat het 50-jarig jubileum in 2024 voor de deur en ook dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan. In het begin van het speelseizoen (september 2023) hebben alle leden bij gelegenheid van het jubileum een nieuw verenigings-T-shirt en -broekje/skirt gekregen (met dank aan diverse sponsoren), waardoor we als vereniging een eenduidige uitstraling hebben die past bij de tijd. De feestcommissie heeft daarnaast inmiddels al een programma in elkaar gezet, waar alle leden met partner deel aan kunnen nemen.

Zowel op de maandag speelavond als tijdens de competitie gaat het om de sfeer, maar waarbij de winnaar natuurlijk wél juichend de baan af loopt. Samenvattend zou je kunnen stellen dat Badmintonvereniging Shuttle’74 een goed spelende recreatieve badmintonvereniging is.
Voor meer informatie kunt u altijd mailen naar: info@shuttle74.nl